kolmapäev, 20. märts 2013

Tuulepühad

      Tuul 11 m/s, õhk +25, merevesi +23

    Järjekordne kodu(aresti)päev suure tuule tõttu. Eile küll käisin rannas, kuigi oli umbes sama tuuline. Sõit jalgrattaga randa on tuulega ainus ebamugavus. Kui on olemas mingi sein vm. tuulevari, saab ikka nii päevitada kui ka snorgeldada. Eriti huvitav on avastada uusi korallriffe, kuigi nad siin Hurghada rannikul eriti värvilised pole. Aga ega alati jaksa maksta laevaga mere keskele sõitmise eest. Ja kogemuste saamiseks sobib suvaline rand.
    Kevadeti puhub ka kõrbe liivatorm hamsiin, kuigi nime poolest 50- päevane, siis vahepeal on ka vaiksemad päevad, ja liiva taevani keerutab üles mitte igakord. Need, kel nagu minulgi, - aknad kõrvalmajast 3...4 m. kaugusel- on õnnega koos- tuppa see liiv eriti aknast (ega aknapragudest) ei ulatu.
    Puuviljad- juurviljad on siin ikka odavad küll, isegi kui turule ega vanalinna ei viitsi sõita. Maasikakilo poes praegu  0,5 eur, turul 0,25 eur. Paljud puuviljad on odavamadki, köögiviljad veel odavamad.


    Suhkur, kana, piimatooted - on ligi samas hinnaklassis nagu Eestis. Mu kommunaalkulud on 8 euri kuus. Paljud teenused on ka väga odavad, näit. pesupesemine.
    Hurghadas elab väga palju välismaalasi, u. 25 % venelasi, 15 % endisi sots- maade elanikke, u 2% itaallasi, u 2% inglasi, u. 2% sakslasi jne. Viimastel aastatel saavad vaid rikaste riikide kodanikud viisapikenduse. Ülejäänutel lastakse iga kuu käia viisa-office`s, venitatakse viisa väljastamisega kuni ärasõiduni, ja siis tehakse trahv, või pannakse deporteerimise pitsat- kohustus 7 päeva jooksul riigist lahkuda.      Pensioniealistel on lihtsam, eeldatakse et neil on säästud + igakuine pension, ja töökohti nad ka enamasti siin ei vaja... Seega on nad vaid raha kulutamas siin. Pealegi tekib advokaatidel, kvb-del, gigolotel jt. võimalus neid rahast tühjaks petta.
   
   
    

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar