laupäev, 23. märts 2013

Egiptuse "peigmehed"

 Õhk +28, tuul 14 m/s,

   Istun toas, ootan külla Marinat, 82-aastast venelannat. Randaminekuks on väga tuuline.  Siinsed mehed eelistavad sexile raha. Nagu ka kaugete maade inimsööjate suguharud eelistavad lääne inimese nahkapistmisele tema raha ja vara.


   Tõsijutt, et mida vanem naine, seda ihaldusväärsem- sureb varem ära, ja kui isegi ei sure, siis siinsed ametiasutused usuvad juttu naise surmast ja mees saab tema korteri ilma liigsete küsimusteta. Marinale on igasugu ettepanekuid tehtud, aga eesmärk on ikka vähemalt üks tema kahest siinsest korterist. Sama olen kuulnud väga paljudelt välismaa naistelt, kes Egiptuses korteri ostnud.
   Hurghadas on näit. korteri kaotanud inglaste ühing- siia kuuluvad ka juristide ja kvb-de pettustes korteri kaotanud. Sama jutt venelaste ja muude maade  Egiptuse elu portaalides...
    Kortereid välja petma on meistrid ka advokaadid, kinnisvarabürood, ehitus- arendusfirmad, ja ka iga kohalik muhameedlane.Kopti kristlased on veidi ausamad, aga juhust kasutaks nemadki.
    Osa egiptuse mehi abielluvad  ka nooremate välismaa naistega, siin on esimesel kohal pääsemine pruudiluna maksmisest egiptlannale kuldehete näol (peig peab olema ka noorpaarile korteri ostnud), samuti uhke pulmapeo tegemine. Välismaalanna puhul neid kulusid pole. Enamasti ei tunne viimased seadusi ega nõua abielulepingusse oma varaliste õiguste, ega oma laste õiguste kaitset, samuti nõuet teist- kolmandat naist mitte võtta. Neid järgmisi oma mehe noori egiptlannasid koos nende peredega sunnib mees tihti välismaalannal üleval pidama. Egiptlanna õigusi aga kaitseb kogu tema suguvõsa, ja väga ägedalt.
    Lahutuse korral pressitakse valgelt naiselt igasugu raha välja "vabaks andmise" eest, lapsed viiakse salaja kõrbesse sugulaste juurde...
    Väga harva on noorpaar ka õnnelikus abielus. Aga siis juhtub ikka midagi- näiteks mehe sugulased ei lase koos elada, nõuavad egiptlannat. Ka välismaalanna vanemad ei pruugi sellisest abielust vaimustuses olla.
    Elu pole lihtne...õnnelikke inimesi on maailmas vähe. Inimesed justkui otsiksid igasugu probleeme... justkui tahaksid praadida end omaenese rasvas...
   
   
   
   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar