kolmapäev, 13. märts 2013

Kevad Hurghadas

Õhk +32 kraadi, tuul 4 m/s

    Palav... Rannas põles nägu ära, eriti otsaesine...
Jahedad ajad-  Hurghada talv- on möödas, toas juba +28, ventilaator ei jahuta ka 6 tunniga ainsatki kraadi. Lõunamaalase moodi hakkasin magama päeval, et palavaga vähem liigutada. Elu pikeneb 2x, kuna iga päev on nüüd 2 päevast koosnev.
    Isegi randa hakkan sõitma maika ja lühikeste pükste väel jalgrattaga.
Õnneks mu pidevalt eksiv ilmateade lubab mõned päevad +24. Saab näha...
    Söön iga päev 3x päevas maasikaid kohupiimaga magustoiduks.
Varem sõin pidevalt punaseid greipe, enam nad nii head pole.
    Rannas nägin rikast paksu meest oma laeva juures. Imelik, et sellised vajavad teenrit iga liigutuse tegemiseks. Mina nimetan neid kiirete liigutustega teenreid orjadeks, kuigi mõtlen selle nimetuse all kõige positiivsemaid omadusi- need on inimesed, kelle päralt on tulevik: haritud, ülesöönud rikkad ei suuda varsti ka lapsi teha, ja selleks tuleb palgata vaesed, kiired inimesed. Nii on igas riigis, kus käinud olen.
    Aga Punase Mere vesi on super! Maailmas pole teist nii tervislikku ja sooja merd.
Lisaks veel on snorgeldades näha kalad, krabid, korallid, meduusid... Täna nägin üht suurt kala, kes oli olnud veel suurema lõugade vahel, küljelt suured tükid nahka ära kistud.
    Kahju, et ma ei talu liiga suurt kuumust, mis siin maist oktoobrini valitseb. Muidu tuleks ka muul ajal siia ujuma.

     Lõunamaalased liiguvad õhtuti -öösiti õues, kuna siis on jahe. Seda ma veel pole suutnud omandada. Pimedas ei taha õues olla, kuigi kõik asutused on ööni lahti (välja arvatud riigiasutused, need avatakse kell 8 hommikul ja töötavad 14-15-ni).
   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar