reede, 8. märts 2013

Naistepäev



  õhk +28, merevesi +23, tuul 7 m/s

Hakkasin jalgrattaga randa sõitma, aga tulin tagasi- oli liiga tuuline.
    Muhameedlased on pidulikes galabeejades, nende pühaderõivis, mehed peamiselt valgetes pikkade kleitide moodi rõivastes. Reede ju neil puhkepäev, ja ka rahutuste toimumise peamine alguspäev. Jääb mulje, et just palvuse lõpul kutsutakse rahvast üles tänavatele protestima tulla. Mingit hirmu see viimane tõsiasi minus ei tekita. Olen riides piisavalt kohalike moodi. Eriti tuuliste või jahedate ilmadega.


Tavaelus kannavad mehed üsna läänelikke rõivaid, naised on sagedamini mustades pikkades kleitides koos pearättidega. Aga pereväärtused on neil korras, ja lapsi sünnib palju, see on neil auasi ja sissejuurdunud tava.
   Üksi rannas olla ei tahtnud, kõik mu venelastest tuttavad peavad Naistepäeva piduliku joominguga.
     Homme on parem randa minna, ei pea ise snorgeldamise ajal oma vara valvama.
Metsik rand, peaaegu ainus tasuta jupp mereäärt. Klaasikilde täis, vargaid ja salapildistajaid tuleb igas möödakäijas oletada. Kesklinnast veidi lõunasse, kohe peale Sunrise hotelli.
    Aga korallid ja põnevad eluvormid on huvitavad. Nüüd siis juba kannan plastik-kingi teravate korallide ja klaasikildude tõttu. Lestasid ma ei talu, kramp lööb jalgadesse.
    Hea, et ilmad veel parajalt soojad on, toas alates +27 kraadist on mulle raske- vajab harjutamist ja ventilaatori all istumist.
    Kukk kireb meil katusel, aegade jooksul on meie maja katusel või mõnes tühjas korteris elanud lambad, kitsed, küülikud, kanad...
   Mošees hüüab muedzin mehi palvele 5x päevas, alates hommikusest päikesetõusust, kella 5-st. Sellega peab harjuma, lisaks on ka paljudes majades palveruumid koos kaugelekostva palvelekutsumisega. Need 5x võiks muu-usulised ju mediteerida, eriti see päikesetõusu- ja - loojangu aeg.
     Igatahes, ilus päikeseline maa see Egiptus. Ka eksootikat jätkub.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar