teisipäev, 5. märts 2013

Egiptuse elu


Õhk +27 kraadi, vesi +23, aga tänane tuul 8 m/s.

Hurghadas on turvaline ja kliima tervislik: õhuniiskus madal, tervislik merevesi ja imeline veealune maailm. Lisaks tavalistele korallidele ja värvilistele kaladele olen näinud meremadu, merekurki (seisin ta peal- hea et ta nii viisakas oli, et lõpuks tasakesi minema valgus), krabisid, barrakudat, mureeni jt.

    Linn on piisavalt eksootiline, kuna u. pooled inimesed on kohalikud araablased- islamiusulised ja koptid. Viimaseid on kohalikest u. 15 %. Turistid jälle tõstavad valgete inimeste osakaalu.

Elan koptide piirkonnas, u.pooled araablastest on siin koptid. Nad on oma turvalisuse kaitsel ilmselt igal öösel valves. Kuna neil on siin 20-korterilised oma majad. Tavaliselt elavadki majades sama suguvõsa liikmete pered. Mõned korterid sellistes majades on nad müünud ka välismaalastele ja muhameedlastele. Mõni korter on reservis, seda üüritakse välja. Välismaale on kolinud enamasti koptidest tippspetsialistid. Aga suurte peredega ja suurte suguvõsadega majaomanikud on paigal. Kuigi unistavad välismaale emigreerumisest paljud nii koptid kui islamiusulised.
   Punane Meri on muidugi super. Talvel enamasti 22- kraadine. Vaid suurimate külmalainete korral +20 kraadi. Eriti põnev on maski ja toruga snorgeldada. Kalu on igasugust värvi ja suurust.
    Eile kutsus kõrvalkorteri abielupaar mind oma luxkorterit vaatama. Olin neile öelnud kunagi, et kui müüa plaanivad, rääkigu mulle esimesena. Kuna meie 2 korteri ette saab veel ühe lisaukse panna, siis oleks vaikne ja turvaline. Nende korter on tõesti imeilus, pindala u. 70 m2, hind 35000 USD. Väga tahaks, et keegi eestlastest või siis venelastest mu kõrval hakkaks elama. Levitage seda infot.
    Päike paistab siin praktiliselt 360 päeva aastas. Varasematel aastatel on vihma sadanud u. 1x 10 aasta kohta. Nüüd kipub olema 1-2 x aastas, jaanuaris enamasti.
Tuuled puhuvad tuntavalt u. pooltel päevadel. Siis tuleb päevitamiseks valida tuule suunast varjatud koht.
    

1 kommentaar:

  1. Anneke, kirjutad päris ilusasti ja põhjalikult, eks tee vahel ka pilte, huvitav oleks neid näha

    VastaKustuta