pühapäev, 1. veebruar 2015

Nagu suvine paradiis

Õhk +28, meri +23, tuul 4 m/s

Elul pole häda midagi. Iga vähese tuulega ilma korral on rahvas mere ääres. Tegelikult olen vaid mina külma- ja tuulekartlik, teised põhjamaalased on iga ilmaga meres. Varsti hakkan meres uurima igasugu huvitavaid eluvorme, ka austreid ja pärle. Siis, kui veidi soojemaks läheb.
Toit on Egiptuses tervislik, naturaalne ja odav. Apelsinid- mandariinid maksavad eurodesse arvestatuna 0,2 eur/kg, maasikad 0,5 eur/kg. Juurviljad ka odavad, toidukauplustes on tihti muudegi kaupade allahindlused... Egiptlased ei mässa enam (vaid pealinnas Kairos võib midagi juhtuda), suhtuvad teistesse rahvastesse hästi. Neil on huvitav vaadata inimesi kaugetest maadest, kuhu enamik ise ei saa reisida.
Elu on tavapärastes rööbastes. Hea, et riik on jälle ilmalik. Ja et iga inimene saab oma religiooni järgida, ja et ükski religioon pole tagakiusatud. Meie maja koptikristlased tunnevad end turvaliselt, nagu ka välismaalased ja turistid. Need välismaalased, kes siin töötada tahavad, peavad küll üritama leida kaugtööd interneti teel, sest nüüd on siin raskem kohalikku tööd leida.
Aga pensionäri elu on hea- siin on võimalik lahedalt ära elada ka miinimumpensionist. Ja ETV, ETV2 ning (10 euro eest/aasta) ka Kanal2 on netist jälgitavad. Kõiki muid tv programme näeb ka internetist, selleks on vaja suuremat netiressurssi: mitte mobiilifirma netimodemit, vaid telefoniliini pidi tulevat püsiinternetti.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar