neljapäev, 22. jaanuar 2015

Söön rannakarpe

Õhk +29, meri +23, tuul 4 m/s

Super rannailm. Lisaks päevitamisele ja suplemisele korjasid paljud talvitujad juba mitmendat päeva rannas kivide alt rannakarpe. Otsustasin ka ära proovida. Mulle meeldiks neid karpe nimetada molluskiteks, aga netist loen, et nad on hoopis limused.
   Kivide all on nad koos peenikeste haarmetega meritähtedega. Mingi sümbioos. Korjamine on igatahes lihtsam kui minu kalapüük. Eelmisel talvel ostsin kalapüügivarustuse, aga tookord kala kätte ei saanud. Plaanin ära õppida igasugused ellujäämisvõimalused. Kes teab, kus vaja võib minna. Eestiski on viimastel aastatel tehtud propagandat, et varsti tuleb putukaid ja muud ebatavalist sööma hakata.
   Kui olin piisavalt rannas olnud, maast- ilmast kuulanud- kõnelnud, sõitsin jalgrattaga koju. Algul sõin lõunat, molluskid jätsin õhtuks. Keetsin neid kerges soolvees paar minutit, kuni poolmed lahti läksid. Pärast lugesin netist, et oleks võinud vähe rohkem keeta. Aga maitse oli päris hea, kuigi kõvasti üle poole praakisin välja kui sisikonna. Tuleb veel harjutada ja kogemusi vahetada valmistamise osas. Igatahes teadus on kuulutanud rannakarbid ülikasulikuks toiduks.
   Lähipäevil on Egiptuses revolutsiooni 4. aastapäev. Jääb loota, et ebaseaduslikuks kuulutatud Moslemi Vennaskond seda terroriaktidega ei tähista. Kairos kindlasti midagi juhtub, meil siin on vaikne. Ja tänavu pole ka päike agressiivne, nagu oli jaanuaris 2011.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar