reede, 16. jaanuar 2015

Siinsed pettused

Õhk +23, meri +23, tuul 6 m/s

Lähipäevil on tulemas +28 soojad päevad, ja isegi väga nõrga tuulega, ja soojade öödega! Ootan väga.
   Petmisi on Egiptuses palju ja igal tasandil.
   Kauplustes, ka suurte kettide supermarketites, tuleb eriti tähelepanelikult jälgida kassaaparaadile ilmuvaid kilohindasid- liiga tihti petetakse. Sageli on kassaaparaadi mudel valitud selle järgi, et ostja vähem jälgida saaks.
   Kõige levinum on "suur armastus" -siinsete meeste ülevoolavalt romantiline "armumine", mis lõpeb 90% juhtudest naiselt maksimaalse raha ja vara väljapetmisega. Eriti hinnas on siin korteri ostnud naised. Nende juurde tungitakse elama, muidugi täielikule ülalpidamisele. Ja mingil hetkel tuleb uksest sisse politsei, kes kontrollib, kas mees ja naine on omavahel abielus. Kui pole, on naine prostituut, kes pannakse vangi ja/või saadetakse maalt välja, korter muidugi jääb egiptlastele. See teema võib mitmeti varieeruda- olla mitmesuguse, ent põhimõtteliselt sarnase, lõpuga. Hotellides elavaid turiste hoitakse rohkem, nende armuafäärid politseid eriti ei huvita- turistid on ju majanduse, (ja kohalike ärimeeste tulu) üks alustalasid.

   Hiljuti tuli vene pensionär siia mitmeks kuuks, soovis British Resort`is end sisse seada, maksis esimese kuu eest 1000 LE. Kviitungeid siin muidugi ei ole kombeks anda. Ja hommikul soovis teine administraator uuesti esimese kuu eest raha. Naine pidas targemaks lahkuda, mitte politseid kutsuda. Politsei on iga aastaga muutunud üha rohkem kuritegude kaasosaliseks, araablane saab ikka õiguse, isegi kohtus.
   Korteri üürinud inimestelt kasseeritakse sisse lisaks esimese kuu üürile ka 1-2-kordne üürisumma, tagatisrahaks. Kui tuleb kätte ärasõidupäev, pole üürileandjat kuskil, on n.ö. kauges linnas, ja laseb võtmed anda doormani (uksehoidja- majahoidja) kätte. Tagatisraha jääbki väga tihti tagasi saamata.
   Kui araablane näeb, et mingi poolelioleva maja juurde käivad sageli ostjad koos maakleriga, seisab ta selle maja ukse juurde ja esitleb end vahendajana. Mõnikord on talle lisaks veel muidki vahendajaid.
   Kui eurooplane sõidab suveks kodumaale, siis juhtub sageli, et keegi elab omavoliliselt sel ajal tema korteris. Suur õnn on see, kui eurooplane tagasi tulles koju sisse pääseb. Tihti on aga korter müüdud mitmele eri ostjale. Siis tuleb aastaid kohut käia, mis üldjuhul tulemust ei anna.
   Üks venelanna oli abielus siinse araablasega. Mees aga viis ühise lapse oma sugulaste juurde kuhugi kolkasse ja viskas naise uksest välja (enamasti on korter naise ostetud ja sisustatud). Naine oli õnnetu, äranutetud ja otsustas end öösel uputada. Keegi araablane nägi seda, päästis naise, aitas teda igati. Lõpuks abiellusid.
  Lisaks sagedasele üleaisalöömisele kipuvad siinsed mehed ka narkootikume tarvitama, naist peksma, ja pidevalt raha nõudma.
  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar