neljapäev, 1. jaanuar 2015

Aastavahetus

Õhk +24, meri +24, tuul 10 m/s

Kuigi soojakraadid on kenad, on jahedaim aeg aastas. Päike küll särab, aga tuul on tihti lausa jäine.
Egiptuses on aastavahetus teistsugune kui Eestis. Peamine erinevus on, et kõik on palju tavalisem. Kuigi ametlik kalender on siingi sama. Islamikalendri uusaastat peetakse peredes tähtsamakski. Dekoratsioone muidugi kohtab, eriti kui asutus on orienteeritud välismaa kundedele.

Linnakeskus- Sakalla- on dekoreeritud, avatud on kõik restoranid ja kohvikud, baarid ja diskoteegid. Juhtkond on huvitatud läbimüügist. Peamiselt on klientideks venelased ja kohalikud noormehed. Hotellides toimuvad oma külastajatele suurejoonelised peod koos eeskavaga .











 Muud linnarajoonid ja elukvartalid on tavalised ja vaiksed. Kella 24 paiku on kuulda väheseid ilutulestikupauke.
Kohalikele mõeldud teemajad on muidugi ka avatud, ja sealgi on kliente. Kuigi need on avatud ka muudel öödel. Egiptlased on olemuselt ööinimesed, kuuma kliima aladel on mõistlik palaval ajal magada, õhtuti  jaheduse saabudes algab suhtlemine ja isegi tööaeg. Kolmveerand aastat on siin ju palav.
Ilusat uut aastat kõigile siinsetele ja teiste maade inimestele!

1 kommentaar:

  1. Tore, et nii soe on, sa saad oma konte soojendada nagu Tätte ütleb..tahaks ka lõunasse...kas Urghadas meri külmaks ei lähe, me ükskord veebruaris käisime, oli külm..mina käisin 2 korda ujumas , L ei käinud üldse

    VastaKustuta