reede, 26. detsember 2014

Jõuluaeg lõunamaal.

Õhk +24, meri +24, tuul 6 m/s

Ilmad on jahedavõitu, ja tuulised. Päike küll paistab, aga rannasolemiseks on jahe. Karastunumad põhjamaalased muidugi käivad rannas ja meres talv läbi.
Jõulusid siinkandi riikides ei peeta. Koptide- kristlaste jõulud on 2 nädala pärast, nagu teistelgi õigeusklikel. Ja siis on need perekondlikud, mitte üldrahvalikud pühad. Kirikutes küll toimuvad pidulikud jumalateenistused,  aga kuna Egiptus on põhiliselt islamiusuline, ei ole jõulumeeleolu tänavatel tunda.
Linna peamošee:

Vaade kesklinna Sheratoni tänavale:
 Apteeke on kogu Egiptuses väga palju, ja kuna proviisorid on tihti koptid, siis erilist juurdehindlust ravimitele pole, ka on ravimid uskumatult odavad. Ja odava hinna tõttu on ka järeltehtud ravimeid mõttetu toota.
Maasikahooaeg on praegu täies hoos, kilohind eurodesse arvestatuna 1 eur/kg. Tavaliselt hooaja edenedes langeb 0,5 eurole/kg.
Apelsinid ja mandarinid on odavaimad puuviljad, eurodes alates 0,2 eur/kg. Greibid 0,3 eurost/kg.
Granaatõunad 0,8 eur/kg, tomatid ja enamik juurvilju 0,2 eur/kg.
Liha on kallis, vaid kana- ja Argentiina külmutatud veiseliha on soodsam. Seni tarvitasin neid, aga nüüdsest hakkan taimetoitlaseks, ja enamasti ka toortoitlaseks. Need kanad ja külmutatud liha on ikka mitteusaldusväärsed. Tihti tekitavad kõhulahtisuse, peavalu, une ja külmavärinad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar