kolmapäev, 17. detsember 2014

Hurghadat külastas täna Egiptuse president

Õhk +25, meri +24, tuul 4 m/s

Täna käisin Daharis viisaosakonnas. Viisat muidugi tuleb oodata veel vähemalt kuu aega, ja ka siis vaeste riikide kodanikele tavaliselt viisat ei anta, vaid jooksutatakse iga kuu vaatama tulla.
Kõik tänavad olid presidendi turvamiseks politseinikke täis, ime et Dahari ja tagasi sain.  Isegi väiksemad tänavad olid suletud. Mikrobussid liikusid kummalisi marsruute pidi. President võttis osa uue lennuterminaali avamisest, tutvus Hurghadaga ja soovis maailmale näidata, et Hurghada on ilus ja turvaline. Et turism saaks hoogu juurde.
Turult ostsin mandariine, granaate, mango ja maasikaid. Enam ma turult maasikaid ei osta, sest seal ei saa ise kaupa valida, ja müüja paneb kõik halvaksläinud ka kaasa. Muid vilju enamasti saab ise turulgi valida.Väikestes juurviljamüügipunktides aga saab ostja kõike ise valida.
Eile käisin Daharis Akvaariumis, mis asub ühe maja keldrikorrusel. Vaade sellele (3- kordsele) majale:
Kõrvalasuv 5-kordne maja on hotell. Olin üsna pettunud, ruumi u. 100 m2, sissepääs turistidele 25 LE. Olid küll ka väiksed haid:
Aga selline asutus võinuks olla merega ühenduses, ja palju suurem. Sildid kalade nimedega olid praktiliselt luitunud ja mitte enam värvilised, seega oli raske kalade nimetusi siltidel ringiujuvate kaladega ühitada. Veel olid seal mureenid, raid, kilpkonnad, papagoikalad ja hulk värvilisi. Koralle praktiliselt ei olnud.
Hurghadast paarkümmend kilomeetrit lõunas, enne Makadyt, on ka uus Delfinaarium. Aga kuna olen sellistes varem käinud, ei kipu sinna sõitma. Delfiinide etenduse pilet on kõikjal kallis, mõnes kohas saab eraldi raha eest ka delfiinidega ujuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar