neljapäev, 11. detsember 2014

Kesktalvine soojalaine


Õhk +31, meri +25, tuul 3 m/s

Talvel võib juhtuda, et jahe periood on kas novembris, detsembris, jaanuaris või veebruaris. Või mitu korda talve jooksul. Ka ainus (padu)vihm on enamasti sel ajal. Eriti huvitav on, et kesktalvel on suur õhuniiskus, näiteks pesu ei kuiva toas ära. Katusel ja õues tuule käes muidugi kuivab.
Praegu ongi soojalaine, rahvas päevitab ja ujub, osad istuvad niisama rannas, kaitstes end päikesekiirte eest. Talvine päike pole eriti intensiivne, isegi turistid pole punaseks põlenud nagu muudel aastaaegadel. Valgus on küll ere, aga nahka ära ei põleta. Hele päike ja suure soolsusega merevesi ravib enamikke nahahaigusi, mida põhjamaal ravimatuteks peetakse. Kuna madalrõhkkondi ega järske õhurõhumuutusi siin pole, tunnevad inimesed end hästi. Alles kevadpäike võib tundlikumaid inimesi sundida kandma laiaäärelist peakatet või päiksevarju.
 Ja elule lisavad põnevust klaaspõhjaga paadiga merele sõit, akvaariumi või  delfinaariumi külastamine, mõnele reisile sõitmine, snorgeldamine ja kes julgeb, siis ka sukeldumine.
Põhjamaalase jaoks on siin paradiis. Aga paradiis on igal pool, kus inimene oskab(suudab) õnnelik olla.
Ning kui asukoha kliima ka juhtub tervisele hea olema, siis polegi paremat olemas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar