teisipäev, 3. detsember 2013

Kaamelid (ja hobused) jälle meres!

Õhk +31, meri +27

   Mitu korda on kaamelipoisid toonud kaamelid (ja vahel ka ratsahobused) minu lemmikranda, merre!! Pesema, jahutama, hobused ka ujuma. Kaamelid pannakse lamama u. 70 cm sügavusse vette, et mugavasti saaks neid ka selja pealt pesta. Korra jättis poiss minu hoolde oma kaameli paariks tunniks. Siis kaamel õnneks sõi- algul kõrkjaid palmide vahel, siis palmilehti, siis põõsasse mahavisatud pabereid, milles toit oli kunagi olnud. Edasi mälus toidukilekotte, ilmselt sõi mõne äragi.

   Teinekord tuli kaamel mu selja taha, kuna olin puuvilja söönud. Andsin talle apelsinikoored- jäi rahule.
   Täna siis lõpuks sain oma santehnika niivõrd toimima, et vaid kahest vahekraanist natuke tilgub. Kohutav kvaliteet on siin kõigel. Isegi sooja duši all oli võimalik mõningaste mööndustega ära käia. Elu on jälle elamist väärt!
   Hapendasin kurki. Värske tüütab ära.
   Kuurortides on poliitiline olukord väga rahulik. Turiste on muidugi u. poole vähem kui enne rahutusi. Millegipärast on valimised jälle südasuvel, kui agressiivne päike mindki vihaseks ajab. Talvel koguvad jõudu.
    Kummalisel kombel on vastuseis olnud sama religiooni, isegi samade sunniitide piires. Vahel on vahelduseks  ka kopti kristlasi pekstud või mõni nende kirik põlema pandud. Aga sellist totaalset iga hoone valvamist sõjaväelaste poolt nagu Iraanis, pole siin olnud. Iraanis pidid isegi välismalannad olema suvelgi põhjalikult riietesse mässitud, et puusajoont, juukseid ega muid "seksikaid" kohti näha poleks. Muidu võidi maalt välja saata. Eks Egiptuseski oleks reeglid ülirangeks läinud Moslemi Vennaskonna juhitud riigikorra jätkudes. Praegune valitsus on õnneks ilmalik, sõjaväe kontroll aga kulub nii kergelt tuldvõtvale rahvale tõesti ära.
  
  
   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar