kolmapäev, 27. november 2013

Supersuvine soojus!

Õhk +33, meri +27

   Lõpuks ometi on nii soe, et käisin 10x meres!!!


    Ega sellist soojust kauaks ole, nüüd järjest jaheneb, aga min. merevee temperatuur on südatalvel +21 kraadi.
    Ja kui kristallselges vees olin- kõik värvilised kalad, kaheksajalad, merekarbid, krabid... nagu peo peal.


Lõpuks ometi sain külmikule freooni lisatud. Kui palju lubajaid seni olen näinud, ilmselt nende meistrite igakordne tagaajamine tõstab iga kord hinda. Aga ka lihtsalt lubada siinsele rahvale meeldib, ja lubadustest mitte kinni pidada- siesta kestab mitu korda päevas, ja mitu päeva järjest. Seekord istusin kohe vastava sildi all tegutseva töömehega ja tema tööriistadega (ja oma jalgrattaga) taksosse ja kohe tegutsema.Valmis!!
   Neti püsiühendust ikka ise korda ei saa. Eks näe... täna ei taha, sai ju kohe poest külmikutäis toitu ostetud ja ka supp keedetud.
   Ja jalgratas liigub kenasti. Muidugi kasutasin juhust, et meistrimees lähedal, ja lasin ka ratast õlitada. Huvitav, et nii vanal rattal on algsed kummid senini terved. Siinsed vähesed rattasõitjad vahetavad Hiina rattakumme mitu korda talve jooksul.
   Enam ei sõltu ma bussijuhtidest- väljapressijatest. Varsti sõidan ka jahisadamasse- ei saa vaatamata neid pensionäre, kes jahiga juba mitu tiiru maakerale peale teinud. Üksi ja kahekesi. Kas ma julgeks minna- julgen küll, kui vaid keegi nõus on mind jungaks võtma. Elu peab olema ohte täis, ja kui palju ilusat ja ehtsat nad Lõunamerede ürginimeste juures näevad!
   Olen ka mitmeid ürginimeste piirkondi oma reisidel külastanud, aga ikka tahaks veel.
   
  
  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar