pühapäev, 22. detsember 2013

Vaesed ja rikkad

Õhk +24, meri +23

   Nüüd jagatakse vaestele tasuta leiba (koosneb nisujahust ja veest). Järjekorrad on pikad. Teed peaks saama keeta vabalt kõikjal kasvavast karkade`st või piparmündist.
   Kerjuseid on ka, aga mitte palju. Enamasti vanad naised, harva vanad mehed. Lastest jääb tihti küll mulje, et nad lihtsalt proovivad õnne välismaalastelt raha küsides, isegi kui nad on keskmise jõukusega peredest.
   Varastamine, eriti välismaalastelt, on paljude jaoks tavaline (hotellis, tänaval, poes jne). See tavaline võte- pakkudes müüa sigaretiplokke või papüürosepatsakaid asetatakse need su näo ja su koti või tasku vahele (et sa ei näeks, kuidas müüja samal ajal su tasku või koti tühjaks varastab).

Ikka aeg-ajalt läheb neil see õnneks. Mootorratturid haaravad nüüd siingi naistelt õlakotte (vahel ka araablannadelt). Politseinikud saavad varastelt altkäemaksu, ja vargad on järgmisel päeval uuesti oma "territooriumil" lihtsameelseid ootamas. Veel mõned aastad tagasi oli Egiptus üks maailma turvalisemaid riike. Siin võis ööselgi jalutada mistahes linnas suurte rahadega või väärtuslike kandamitega.
   Kuna pooleli ehitisi on sadu, siis kodutuid otseselt pole. Alati saavad öelda, et nad on siin valvurid. Juhtub, et omanik palkabki sellise mehe väikese raha eest valvuriks.
   Eriti hea äri on olla mõne müügil olevaid kortereid sisaldava maja läheduses, ja potensiaalsete ostjate ilmudes esitleda end vahendajana (ka kinnisvarabüroo esindajatele).
   Rikkaks saab näiteks haakides end külge mõnele välismaalannale, kes on siin korteri ostnud. Kõigepealt pressitakse end igasugustel ettekäänetel külla. Kui korteri asukoht on teada, hakatakse tihti ukse taga kolistama, kuni naabrid käsivad ukse avada, sest mees esitles end neile kui abikaasa. "Orfi" abieluleping on esimene etapp tõelise abielu poole, mis aga enamasti ei lõpe tegeliku abieluga. Kui naine pole nõus mingit lepingut sõlmima, siis see võltsitakse (kui naabrid näha tahavad, sest notaris seda kinnitama ei pea). Edasi on palju erinevaid mooduseid, kuidas saadakse näiliseks või tegelikuks korteriomanikuks. Eriti ajal, kui naine on oma kodumaal käimas. Siin on mehi, kes on paljude naiste käest korterid välja petnud. Ja lisaks naise suguvõsa antud rahade eest "ühise" äri ja/või auto ostnud- tegelikult endale. Et välistada süüdistused organiseeritud petturluses, on neil kombeks öelda, et naine ise tahtis mulle kõike seda kinkida.
   Muidugi on ka oma tööga võimalik edukaks saada, aga selliseid töökohti on vähe. Ka tuleb siis enne kõrgkool lõpetada, erilisi tutvusi või algkapitali omada. Tänu laialt levinud korruptsioonile ja altkäemaksuvõtmisele on paljud riigiametnikud rikkaks saanud.
  
  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar