esmaspäev, 9. detsember 2013

Ilmad jahenevad

Õhk +22, meri olevat ilmateates +25

   See nädal tuleb jahe ja tuuline. Mäest üles sain jalgrattaga sõidetud, aga siledal asfaldil vastutuult sõita ei jaksanud. Oma rannast sõitsin mööda, ei taha külmetada. Kalamehi oli tuulega palju- kala vist võtab?
Eelmise korra kalamehe saak:

   Käisin vanalinnas: turul ja netifirmas. Muidugi pole mu ruuter garantiiremondist veel tagasi. Ostsin turult selle hooaja esimese maasikakilo, eurodes tuleks 1.20. Hooaja edenedes hind langeb. Mu vana fotokas muidugi keeldus pilti tegemast. Kuigi sel korral oleks eksootilise foto saanud: tohutu risu ja sodi esiplaanil, edasi kauplejad eeslirakenditelt.
   Päike paistab siin praktiliselt kõik päevad aastas, tuulevarjus saaks päevitadagi iga päev. Merevesi on üle +20 ka kõige jahedamal ajal- detsembris ja jaanuaris.
   Eelmisel talvel küpsetasin rukkileiba ja hapendasin kapsast. Seekord ei mahtunud rukkijahu pagasilimiidi sisse, nagu ka must leib. Selle asemel tõin lennukiga jää baasil töötava konditsioneeri. Tundub, et ruum sellega ikka jahedamaks ei lähe, kuigi palavaga tuleb sellest justkui jahedat õhku. Järgmisel korral toon freooniga töötava konditsioneeri.
    Jõulusid ja uusaastat Egiptuses kohalikud otseselt ei tähista- neil on omad, peamiselt usupühad. Muidugi kauplused teevad aastavahetuse reklaami, ja venemaalased peavad maha suuremaid joominguid. Ma pole näinud siin ühtki alkoholi tarbinud araablast, seetõttu autoinspektorid joovet ei kontrolli. Aga kerge (või keskmine) narkojoove loetakse normaalseks.
   Paar päeva tagasi liikus mööda peatänavat sõjaväeautode kolonn. Igatahes mõjub see profülaktiliselt: enne kokkupõrkeid meelde tuletada, et pole mõtet kähmlusi algatadagi. Rahu on parem kui sõda. Ka siis, kui mõned pole suutnud omale tööd või tegevust leida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar