esmaspäev, 4. jaanuar 2016

Aastavahetuse mõtisklusi

õhk +22, meri +22

Oli erakordselt vaikne aastavahetus: turiste hotellides kordades vähem kui tavaliselt (Venemaa keelas Egiptusse ja Türki grupireisid), moslemitel aastavahetus kuukalendri järgi, õigeusklikel koptidel ja vene õigeusklikel 2 nädala pärast.
Kodudes kohalikud ei pidutse aastavahetusel. Seega olid tänavad peaaegu inimtühjad, korterites ka vaikus. Käisin oma 5x maja katusel saluute vaatamas- olid mõned üksikud väiksed ilutulestikud mere kaldal ning väike paugutamine kõrbe ja linna piiril sõjaväeosas.
Kuusirp asetses tõesti kummuli, st. oma kumer pool allpool. Väga huvitav, vist lõunamaade iseärasus.
Selline rahu ja vaikus aastavahetusel oli väga meeldiv, eriti talviste külmetuste põdejatele.
    Igatahes turvalisus on kõrgel tasemel: kuna väikekaupluste ja muude teeninduspunktide käes on iga maja esimene avatud korrus, hoitakse-poputatakse iga potensiaalset ostjat (ka välismaalasi). Ja jälgitakse sealt 24/7 kogu olukorda oma ümbruskonnas. Niigi napib ostjaid turistide vähesuse tõttu. Aga kohalikud, ka naised- lapsed, liiguvad julgelt ringi.
    Suuremates toidupoodides olid osade kaupade sooduspakkumised. Poleks uskunud, et kanamaks võib nii maitsev olla. Ka saksa vaakumpakendis rukkileiva leidsin lõpuks uuest Ragab Sons kauplusest. Tänavu seda Metro ketis ega teisteski pole olnud. Kuigi omatehtud leib on maitsvam, aga mu rukkijahu on lõpukorral.
Võib ka niisama jalutada ja müügikohti uurida. Vajadusel on võimalik hindasid tublisti alla kaubelda. Minu ostusooviks on aga vastilmunud mahukas Araabia keele õpik vene keele baasil. Kuna hind on tervelt u. 25 euri, siis veel pole raatsinud osta. Sellel veel kauplemisvõimalust pole, ostjaile tundub kallis. Senini muude araabia dialektide kehvad õpikud- vestlussõnastikud ju üliodavad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar