teisipäev, 31. märts 2015

Tuul

Õhk +32, meri +24, tuul 10 m/s

Ei suuda sellise tuulega randa minna- seal pole mingit tuulevarju. Mitu korda olen pool teed ära sõitnud ja ikka tagasi koju keeranud. Pole parata, kui enne Eestisse-sõitu peaks mingil päeval olema 8 m/s, siis tuleb minna. Tegelikult on siin lihtne end ära külmetada, isegi ei tea, miks. Aga lisaks minusugusele õrnakesele (kel on siiski õnnestunud suuremat külmetust vältida) on ka muu elanikkond siin talvel tihti tõsiselt külmetuses.
Imelik on, et venekeelsed talvitujad ei kavatsegi üksteise poole pöörduda sinatades, kuigi on tuttavad juba mitu aastat, ja vanuselt enam- vähem üheealised. Muidu ollakse suheldes üsna abivalmid ja sõbralikud. Toidukauba hinnad erinevates kauplustes tulevad tihti jutuks, samuti väiksed näpunäited igapäevaeluks.
Ukraina lahingupiirkonna lähedalt on ka mitmed tulnud. Venemaalased kiidavad Putinit. Ukrainlased vastupidi. Aga tülli minnakse muude, väikeste asjade pärast.
Ilmselt lõpetatakse see sõjateema kiiresti ära ja püütakse jätkata neutraalsematel teemadel. Ega meie suuda nagunii maailma asju muuta. Sõda või mäss võib iga hetk kustahes puhkeda, seepärast on hea olla teel.



2 kommentaari:

  1. päris põnev sinu tegudest teada saada, kirjutad ka hästi

    VastaKustuta
  2. tead Anne, vene intelligentsil ongi kombes teietada, see on juba tsaari ajast ....

    VastaKustuta