pühapäev, 15. märts 2015

Kuulus Tahriri väljak, ja India Konsulaat Niiluse saarel

Tahriri väljakul toimusid 2011 a. jaanuari revolutsiooni verised sündmused. Nüüd on see rahulik linnasüda, aga kõige dramaatilisemad sündmused on toimunud samuti siin:
Tahririst üle Niiluse jõe asub Gezira saar, kus paiknevad paljude riikide esindused.
Taksojuht "ei leidnud" India Saatkonda ka siis, kui näitasin kaardilt, ja andsin aadressi araabia keeles. Kuidas neil küll leidub alatust teha kogu Niiluse saarele ring peale, kui soovitud koht asub otse silla lähedal. Vahetult enne teise ringi algust ütlesin pahaselt, et nüüd aitab tiirutamisest.
Pärast selgus, et samal Gezira saarel asub eraldi ka India Konsulaat, kes tegeleb viisade väljastamisega. Vaatamata taotluse eelnevale elektroonilisele edastamisele, tuleb kohapeale tulles uuesti alustada. Suure vaevaga sain kokku lepitud, et viisa saan kätte alles neljapäeva pärastlõunal. Tekkis vajadus 5 ööd ja 6 päeva veeta pöörase liiklusega Kairos.
Samas kõrghoones asub ka Iiri-, Ungari ja Eesti esindus: 3, Abu Elfeda Str.:
Käisin vaatamas ka Eesti Saatkonda: alguses turvameeste ala, edasi naissekretärid... Küll ikka on elu ilmas ohtlikuks läinud. Nii paljude erialade inimesed  peavad arvestama terroriaktide võimalikkusega!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar