laupäev, 22. veebruar 2014

Meri, mu meri...

Õhk +33, meri +23,  tuul 2 m/s

   Ilmad on tõesti soojad, meres tahaks snorgeldada rohkem kui päikest võtta. Väga huvitav on jälgida veealust elu- osad organismid punguvad, mitmed kalad vahetavad sugu (kui vastassugupoolest puudus käes), merikarbid lõksutavad oma poolmeid, krabid jooksevad külg ees mööda randa, 30-cm-ste okastega merisiilikud istuvad viisakalt päevasel ajal kaljupragudes... Värvikirevate kalade parved võtavad meelsasti ujuja- snorgeldaja oma parve liikmeks- on unustamatu elamus ujuda nende parve sees.
   Sellised merikarbid on kõik siitsamast merest pärit:


   Neid saab ise korjata või tänavamüüjatelt osta. Aga lennukiga pole mõtet riskeerida neid kaasa viia, karistused tollieeskirjade rikkujaile on rängad.
   Punase mere vesi on väga tervislik, soolsus umbes 10x suurem kui Läänemeres. Surnumeres on veel soolasem- kui silma läheb- põletab. Vee temperatuur oli siin sel talvel kõige külmemal ajal +22 kraadi, nüüd järjest tõuseb, kuni +30 kraadini suvel. Ravib kõikvõimalikke naha- ja muid haigusi. Inimese organism omastab mereveest naha kaudu mineraalsooli tihti paremini kui tablettidena sisse süües.
Päike paistab, lilled ja puittaimed õitsevad ... tundub, et selline ongi Paradiis...

  
     Kui ikka Egiptuse rahvas ka aru saaks, et rahu on alati parem kui sõda. Aga iga kildkond unistab võimust ja sellega kaasnevast rikkusest ja privileegidest. Teel võimule ei peeta patuks teisi samast rahvusest, samast religioonist inimesi tappa ja vigastada. Põhjuseks tuuakse, et meie tõde on õigem kui teie oma.
   Kui vähe tegelikult on inimesele õnneks vaja, sellest ei saada enne aru, kui õnnetused käes... Õpiks siis vähemalt oma seni tehtud vigadestki!  Kairos ei ole rahutused ja terror veel kaugeltki lõppenud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar