reede, 14. veebruar 2014

Lõpuks ometi- rannailmad

Õhk +26, meri +23

   Üle kuu aja oli sel aastal jahedust ja tuult. Nüüd saab hakata päevitamas, snorgeldamas ja kala püüdmas käima. Venemaalased on tublid- hõivasid kambaga jupi metsikust ranna- alast, kus lõpuks ometi saab üsna turvaliselt olla. See on linna ainus vaba ligipääsuga rannikuala. Muidu on selles rannas olnud küll kohalikest poistest- meestest vargaid, salapildistajaid, liputajaid, seximüüjaid ja keda kõike veel... Suurte koertega küll jätkavad meie häirimist, aga küll me hakkama saame. Hurghada ainus odav, 5- naelane rand on kinnipaneku äärel, siis on meid, residente, palju siia randa lisandumas. Rikkamate riikide residendid elavad kas kinnistes, luksuslikes privaatrannaga residentsides, või käivad kalliste piletitega randades. Selline näeb välja see meie lahesopp mäe pealt vaadates:
   Pilti suurendades on ka meie päevitamisekohad näha. See kõrgem koht, kust pildistasin, on ühtlasi linna üks väheseid (või ainus) merevaatega koht, teisel pool maanteed asuva restoraniga VIEW, ja siin peatuvad enamus turismibusse, et rahvas saaks vaba merd pildistada. Ka politsei tugipunkt on siin mäe otsas.
   Siin lahesopis on palju mulle tundmatut mereelukat, kes näeb välja nagu suur meduus, kellele on selga kasvanud mererohi, ja roomab mööda merepõhja, nii et äärte alt on näha lainetavad küljed. Üks selline oli kogemata selili kukkunud, aga tundus, et lõpuks saab ta ikka end õigetpidi pööratud. Hooletum supleja võib neid loomi pidada mererohu puhmasteks ja peale astuda.
   Tänase Valentinipäeva puhul on linnas reklaami huvides jagatud rahvale lilleõisi, komme, puuvilju...
   Hurghada on kogu Egiptuse turvalisim paik, kuna siin on võimalik turistide kaitsmiseks tingimused luua. Ja see on eeltingimuseks, et Egiptus saaks välisturismiga oma kõikumalöönud majandust aidata.
   Siinail, ka Šarm- el- Šeiki ümbruses, on see palju keerulisem, sest kohalikud beduiinihõimud on alati olnud metsikud ja alistamatud. Iisraeliga sõlmitud kokkuleppe kohaselt Siinail aga sõjaväge olla ei tohi. Need beduiinid on aastakümneid tegelnud relvade, narkootikumide ja orjade ning kõikvõimaliku muu kraami salakaubandusega. Ka praegusel ajal on beduiinide majapidamises neegerorjasid, nagu ka beduiinidel Jordaanias. Viimatinimetatud kõrbealadel käisin üksi(!) vaatamisväärsustega tutvumas ja nägin oma silmaga. Küll on hea olla vana- ei sobi enam ei tööojaks, sexorjaks ega elundidoonriks. Ka spiooniks ei peeta, võisin rahulikult kõike vaadata ja ka pildistada.
    Aga on ka üks miinus minu vanusel: just sellist vanust peetakse kõikjal mittehuvipakkuvaks, seega raha küsitakse alati rohkem kui vähe noorematelt või veidi vanematelt naistelt.
  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar