laupäev, 8. veebruar 2014

Mehed ja naised

   Õhk +23, meri +22

   Islamimaailmast on ettekujutus tavaliselt selline, et abielumehed on türannid ja naised orjalikult alluvad. Sellist muljet tahavad ka kohalikud naised ise jätta- väljaspool kodu demonstreerivad igati oma mehe üleolekut. Kodus aga kulgeb elu naise juhtimise all, mehele tehakse etteheiteid nelja silma all. Lapsed osatakse panna ka emast lugu pidama. Mees teenib kogu perele vajamineva raha. Kui egiptlanna käibki tööl, siis teenitud raha võib ta kulutada ainult endale. Mehed üldjuhul armastavad väga oma lapsi. Seadus ja traditsioonid jätavad lahutuse korral lapsed tavaliselt mehele (kui mees soovib).
   Pulmi peetakse ikka, ka rahututel aegadel:

   Islamiusulistel meestel võib olla kuni 4 abikaasat, kopti kristlastele lubab usk ühtainust naist. 
   Segaabielus on tihti vastupidi- mees nõuab, et elatakse naise (välismaalanna) kulul, isegi mehe teisi naisi koos lastega sunnib ülal pidama.   Mees võib kõige uskumatumateski olukordades olla armukade, võib lüüa naist jne. Ilus kurameerimise aeg saab lõplikult mööda. Mees ei püüagi varjata oma abielurikkumisi, ja teeb kõike seda, mis naisele haiget teeb. Kui neil on ühised lapsed, on see eriti valus. Kui kooselu muutub talumatuks, siis enamasti ei luba mees naisel koos lastega kodumaale naasta, vaid viib lapsed kas ajutiselt või alaliselt oma sugulaste juurde. Seaduse järgi on islamiusulise mehe lapsed tema usku. Paljud mehed nõuavad ka naise astumist islami usku, kuigi alguses lubasid nad naisel selles osas talitada oma soovi kohaselt. Sellises kooselus minnakse isegi nii kaugele, et lavastatakse naise kohtumine teise mehega, ja naine deporteeritakse riigist ametlikult.
   Seepärast tuleks põhjalikult kaaluda, kas on mõtet siduda end keevavereliste ja sädemeid pilduvate silmadega siinsete meestega, või võtta õppust nende õnnetute naiste lugudest, kellele tulevik vaid pettumusi tõi. Enamasti on selline mees ka välismaalasest naise vara omale haaranud. Kui tal midagigi oli. Noortel naistel mõnikord tõesti pole midagi peale nooruse ja armastuse.
   Harvem juhtub, et segaabielu on õnnelik. Siis võib mehe suguvõsa hakata nõudma, et mees abielluks ka egiptlannaga. Või ei võeta välismaalannat oma suguvõsa liikmeks, tehakse ta elu põrguks. Või aetakse mees ja naine tülli puhtalt sportlikust hasardist: ärgu olgu keegi õnnelikum kui mina.
  
  
  
  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar