pühapäev, 30. märts 2014

Varsti kojusõit!

   Õhk +30, meri +24, tuul 6 m/s

   Tänavu talvel on siin lõpuks ilusad rannailmad üle hulga aja. Kui juhtub palav ilm olema, siis kannatab pikalt meres olla, muidu oli ikka jahe- nii meri kui tuuline rand. Meie randa tulevad iga päev kaks metsikut, peremeheta üsna suurt koera. Vahel anname neile juua magedat vett, vahel mõne kondi. Ja selle tasuks on nad iga hetk valmis oma elu hinnaga meid kaitsma nii inimeste kui siinsete loomapidajate võitluskoerte eest. Uskumatu, kui truud ja targad võivad olla loomad!
   Aga ka koduses Eestis on omad plussid: turvalised seadused- pettusi praktiliselt pole (eriti kinnisvaraga), rahulikud inimesed, kogu elukorraldus toimib mõistusepäraselt võrreldes ettearvamatu riigiga, eriti hinnatud on meie e-teenused- seda ju hindad kaugel olles väga, jne... Ja lõpuks ometi- läänemaailmas on ka naine inimene- Egiptuses kehtib ju meeste võim, ja nendevahelised sõprussidemed. Ja altkäemaks. Järjekorraski seistes on naine nagu tühi koht, kellest astutakse lihtsalt mööda, kelle arvamust mistahes küsimuses ei tahetagi teada, veel vähem aktsepteerida.

   Egiptuses jälle on alati särav päikesepaiste, inimesed naeratavad, liigesevalud ja nahaprobleemid kaovad, elu on odav... Aga siin pead oskama olla, ja tahtma olla, muidu istutakse pähe või petetakse puupaljaks.
   Siin ja praegu... igal pool, kus sa ka ei viibiks, on omad head ja vead. Kusjuures, kui kirjutad paberile ühte veergu plussid, teise miinused- siis mistahes teemal, olukorral või esemel on plusse ja miinuseid ligikaudu ühepalju. Vaja läheb lihtsalt tolerantsust, usku headuse võidusse ja oskust kõigisse ja kõigesse eelarvamusteta suhtuda.

   Maailm on imeline. Isegi prussakad on tihtipeale uskumatult targad. Inimkonnalgi on arenguruumi. Miskipärast võtab aga areng aega, eriti siin. Aga mida me mõistame arengu all? Seda raha ja asjade kokkukraapimist küll mitte. Ikka inimese ja inimkonna paremaks muutumist ja püüdlusi järk- järgult suuta armastada kõike ja kõiki.

Kohtumiseni järgmisel Hurghada hooajal!
Hingerahu, edu, tervist ja õnne!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar