neljapäev, 17. detsember 2015

Riigiasutused

õhk +24, meri +24

 Rannas käimise vahepeal tuleb ka asjaajamistega tegelda.
Käisin Elektrivõrgus, et järjekordselt üritada vägisi elektri eest maksta. Siin ju selline süsteem, et peaaegu iga järgnev 100 kwh on eelnevast ligi poole kallim. Seega tekib riigiasutusel kiusatus mitte küsida raha igal kuul, vaid harvem. Ja kui "unustavad" kauemaks, on summad paisunud muinasjutulisteks.
Asutus ise on nagu sajand tagasi- tohutult ametnikke, kuhjad dokumente laudadel ja põrandal- kappides, arvuteid 30 ruumi kohta vaid 2 tk ja needki paarkümmend aastat vanad. Ametnikud suitsetavad, söövad- joovad otse oma laua taga. Aga töövahendiks on neil enamasti vaid pastakas ja suur paks kaustik! Tolmukihid on ruumides kõikjal- koristajate asemel saavad palka mingid muud inimesed. Lettidelt nühivad ju kunded tolmu maha oma küünarnukkidega, milleks koristada...
Ei saanudki teada, kas olen võlgu, või on mul ettemaks.

Seejärel käisin Telefonivõrgus, kuna telefonijuhe on aegunud, päikesepaistel katuseid ja seinupidi loogeldes kannatanud ja mitmest kohast paigatud, juppidest kokku liidetud- selline ei kannata ruuteriga normaalset neti püsiühendust. Eelmisel aastal oli juhe uuem, nett palju parem ja kiirem. Kuutasu aga tänavu kõrgem! Muidugi saadeti ühest kohast teise, lõpuks lubati järgmisel päeval montöör saata. Keda aga pole seni tulnud, on montöör.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar