pühapäev, 8. november 2015

Ülistuslaul Punasele Merele

õhk +30, meri +28

Ei saa küllalt, kiites siinset merd. Võrreldes maailma soojade ookeanidega on siin lainetus minimaalne. Seda hirmu pole, et lained taandudes viiks jõuga suplejad kaasa. Või peksaks vees seisva inimese oimetuks.
Siinne soolane puhas merevesi on eriti tervislik naha- ja liigestehaiguste korral. Aga täiendab ka terve inimese organismi mineraalainete varu.
Selliste laevadega saab mereretkele Giftuni (Paradiisi) saarele, umbes 15 euro eest/inimene. Terveks päevaks, koos lõunasöögiga ja snorgeldamispeatustega keset merd. Lihtsalt mere keskele snorgeldama- ujuma saab ka väikeste klaaspõhjaga mootorpaatidega, al. 25 LE/ inimene.
Aga piisab ka lihtsalt kaldalt ujumist alustada. Mask ja toru võimaldavad näha rohkem.
Delfiine kahjuks ranna lähedal pole. Et neid näha, on vaja merele sõita. Ka kalapüügiretki korraldatakse.
Kalu on siin väga palju, ja kõige erinevamaid. Siinai lähedal on ka haisid.
Korallid on Hurghada lähedal hävimisohus: neid vigastavad ankrud, sukeldujad ja reostus. Laevadelt visatakse kõik mittevajalik merre.
Sukeldujatele sobivad kuurordid asuvad Hurghadast lõunas- seal on säilinud rohkem kui Hurghada lähistel. Aga mulle kui snorgeldajale on ka Hurghada piirkond piisavalt mitmekesine ja huvitav.
Pealegi on Hurghada kõigist Egiptuse kuurortidest kõige turvalisem- siin tohib turvamiseks pidada ka sõjaväge, mida Siinail ei tohi.
 Hurghada on kubermangukeskus koos kõigi riiklike institutsioonidega. Ka nende turvamine mõjub üldisele turvalisusele positiivselt.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar