teisipäev, 7. jaanuar 2014

Mul on külm

Õhk +20, meri +23

   Aga ööd on umbes 13 kraadi, tuba jahtunud, lõdisen nii, et ei taipa radikatki sisse lülitada. Väga paljudel valgetel inimestel on samuti külm, rääkimata kohalikest. Nood liiguvad talveriietes. Üsna hiljuti veel süütasid mehed söelambi ja hoidsid seda sooja saamiseks oma pika rahvushõlsti- galabeeja- all, kõhu peal. Talvel on õhtuti linnas kõikjal näha spontaanseid lõkkeid- tuletõrje ju teab, et midagi ei juhtu. Egiptuses on tuletõrjet vaja peamiselt gaasipliitide kehva kvaliteedi tõttu tekkinud põlengute kustutamiseks.
   Olen minagi siin pildil päikesepaistel paksult riides:

   Õhus on tunda Siberi hingust, kuidagi ei suuda "sooja" merre minna. Kaamelidki ei käi sellise ilmaga meres.
Vaid mõnulevad päikesepaistel. Kuidas küll suurimgi hobune, kelle seljas olen ratsasporti teinud, ja Kopli lahes ujunud, on märgatavalt madalam sellest kaamelist (kui ta varsti püsti tõuseb)!
    Põhjamaadest tulnud turistid muidugi tuulevarjus päevitavad ja ujuvad. Päike paistab siin umbes 360 päeva aastas. Katmata peaga ja täis kõhuga kohe terveks päevaks päikese kätte minnes on lihtne saada päikesepiste - tihti koos külmetusega,- millega kaasneb tõsine kõhulahtisus ja külmavärinad. Seda peetakse ekslikult toidust tingitud olevaks ega ravita õigesti. Külmalt maalt tulnud inimesed on lausa pöörased lõunamaa päikese järgi. Õigem on lasta päikesel olla Päike, ja tegelda oma asjadega. On ju ükskõik, mis värvi on inimese nahk, peaasi et ta oleks INIMENE. Aga ei - valge rassi esindajad tahaks olla võimalikult puuniks päevitunud, kollase rassi esindajad- valged, ja mitte pilusilmadega (need opereeritakse valgete sarnaseks). Neegrid ei taha olla tumedad. Sellekski on kaasajal omad iluprotseduurid.
    Vanemas eas on inimesed sageli kaotanud oma rassi- ja sootunnused, saanud äravahetamiseni sarnaseks oma unistuste välimusega, aga siis ei osata seda ära tunda, ammugi sellest rõõmu tunda. Kõik vanainimesed on kuidagi sarnased. Tihti pöördusin Kairos mõne poole mingi palvega, pidades neid välismaalasteks.
    Elu on tegelikult ilus, põnev ja mitmekesine. Ja seda igas kliimavöötmes. Rikaste riikide inimesed kolivad massiliselt vaestesse riikidesse- seal saavad nad endale rohkem lubada, elada "paremini". Ja vaestes riikides unistatakse vaid arenenumatesse riikidesse pääsemisest, olgu seal või -40 kraadi külma, saaks vaid kõhu täis! Seejärel hakatakse tahtma juba autot, ilusaid riideid ja 1000 muud asja. Tegelikult on inimesele vähe vaja materiaalset, rohkem hingelist, vaimset ja emotsinaalset.
  
  
  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar